האקלים הישראלי מחייב מיזוג אוויר בכל בית ובכל מקום. הקיץ הלוהט והמאתגר שלנו והחורף הקר והסוער אינם משאירים לנו ברירה אלא להתקין מזגן בכל חדר ולהשתמש בו לאורך היום ולעיתים אף ללא הפסקה. שהייה בחלל סגור ללא מיזוג אוויר בשיאו של הקיץ היא כמעט בלתי אפשרית. אנחנו תלויים תלות מלאה במזגנים שלנו, ובשל כך כל מבנה חדש שנבנה כיום בישראל נבנה עם הכנה למערכות מיזוג אוויר מתקדמות ואיכותיות.
עם זאת, עלינו לזכור שהמזגן שלנו הוא מכשיר חשמלי, וככל המכשירים החשמליים גם המזגן שלנו עלול להתבלות ולהתקלקל עם הזמן. אף שמדובר במכשיר חשמלי איכותי מאוד שיכול לעבוד שנים רבות, עדיין חשוב לטפל בו, לדאוג לתחזוקתו באופן קבוע ושוטף ולהזמין אנשי מקצוע לטיפולים תקופתיים. אז איך נטפל נכון במזגן שלנו, ואיך נשמור עליו תקין לאורך שנים? בואו נבדוק.
טיפול עצמאי בפילטרים
תחזוקה שוטפת של המזגן מתחילה בנו. כן – אנחנו יכולים וצריכים לדאוג לניקיונו של המזגן ושל הפילטרים ולעשות זאת לפחות פעם בחודש. בין אם יש לכם מזגן 1 כוח סוס בכל חדר ובין אם יש לכם יחידת מיזוג מיני מרכזית, עליכם להוציא את הפילטרים ולשטוף אותם שטיפה מלאה ויסודית במים, לנקות אותם היטב מהאבק שהצטבר עליהם, לייבש אותם ייבוש מלא ולהחזירם למקום. האבק לא רק מקשה על סינון אוויר החדר ועל עבודתו התקינה של המזגן אלא גם מסכן את בריאותם של השוהים בחדר ועלול להחמיר מצבים של אלרגיות ורגישויות. שטיפת הפילטרים אם כן היא הפעולה הראשונית, היסודית והמהותית ביותר שיש לעשות כדי לשמור על המזגן, על עבודתו התקינה ועל תחזוקתו לאורך זמן.
כבו מדי פעם את המזגן
גם בימות הקיץ החמים והקשים ביותר אפשר לכבות מדי פעם את המזגן. המזגן זקוק להפוגה ככל מכשיר חשמלי אחר. עבודה ללא הפסקה לאורך ימים רבים שוחקת את מנגנון ההפעלה של המזגן. כיבוי המזגן מדי פעם מאפשר למנגנון ההפעלה שלו לנוח ושומר עליו חזק ואיכותי. אז אם אתם יוצאים מהבית, כבו את המזגן; אם בלילות נעים יותר, פתחו את החלונות, אפשרו לאוויר להיכנס פנימה וכבו את המזגן; בעונות המעבר כשכבר יותר קל לשאת את מזג האוויר – כבו את המזגן. תנו לו לנוח.
הפעילו את המזגן בטמפרטורות סבירות
כשהקיץ הופך לבלתי נסבל והחום לבלתי אפשרי, אתם רוצים לקרר את חלל החדר עד כמה שאפשר ואף יותר מזה. כך גם בחורף – כשהקור מקפיא את העצמות, אתם רוצים שיהיה לכם יבש וחם בכל פינה. הנטייה לקרר או לחמם יותר מהנחוץ עלולה להכביד על עבודת המזגן ולשחוק אותו. כשהטמפרטורות נמוכות מאוד או גבוהות מאוד – הרבה מעבר לנחוץ – המזגן צורך יותר אנרגיה ומנגנון ההפעלה שלו עלול להישחק ולהינזק. אפשר לכוון את המזגן לטמפרטורה של 22 מעלות בקיץ ו־24 מעלות בחורף. אלה הן טמפרטורות סבירות בהחלט שאינן גוזלות אנרגיה רבה ואף מעודדות חיסכון בחשמל.
בדיקה מקצועית תקופתית
תחזוקת מזגנים חכמה ויעילה כוללת בדיקה מקצועית תקופתית לפחות פעם בשנה או פעמיים לכל היותר בעת חילופי העונות. גם אם המזגן תקין והכל בסדר, טכנאי המזגנים ידע בדיוק מה צריך לבדוק, על מה כדאי לשים דגש ואיך למנוע תקלות בהמשך. טכנאי המזגנים ינקה גם את הפילטרים וגם את שאר חלקי המזגן הדורשים ניקוי מקצועי בלבד.
מזגן טוב ואיכותי הוא מזגן שעובד עם מינימום תקלות לאורך שנים רבות. תחזוקה עצמית בסיסית היא הכרחית, ובשילוב עם תחזוקה מקצועית מדי שנה המזגן שלכם ישמש אתכם ביעילות רבה ובאיכות לאורך זמן רב.